onsdag 18 oktober 2023

blomma med taggar

Mannen vill ibland ha en ny hund. Då är det mest schäfer det pratas om. Vi planerade i förra veckan att åka till ett djurhem och kolla på en sådan som behövde ett nytt föralltid hem, men jag har svårt att förlika mig med tanken på en ny hund så än så länge ligger detta på så kallad is.

Bilden här är på schäfern Daisy.  Henne fick vi överta som vuxen. Ibland blir det inte alltid som man tänkt eller önskar. Daisy var en oftast glad och positiv hund men var nog trots allt aningen för skarp. Daisy är det engelska namnet på blomman tusensköna. En liten mild och anspråkslös blomma. Så var det inte med hunden Daisy. En för rasen ganska stor tik, som jag nämnde aningen för skarp i sin mentalitet och absolut inte lågmäld. Daisy gillade att både höras och ses.



Daisy umgicks perfekt med både hundar och barn men kunde hon roffa åt sig någon katt eller annat djur så gjorde hon det. 
Vakta hem och familj ingick också i hennes uppgifter, enligt henne själv.
Kanske var Daisy en tusensköna med taggar.

Daisy fick tillsammans med vår hane Arrro en kull oplanerade valpar. Ingen, så vitt vi känner till, har ärvt mammas skarpa mentalitet. Ingen av dessa hundar finns i livet nu så frid över deras minne.

Det har gått några år sedan denna bild togs, ca 20 år. Ja, tiden går fort.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar