onsdag 28 september 2016

från liten till stor


Som så många andra gick vi från ponnytravare över till "stora" travare. Övergången var naturlig och det kändes helt rätt. Det var en hobby som snart slukade all vår fritid och gjorde stora hål i ekonomin.


På tiden då det begav sig, alltså när vi hade travhästar som vårt stora intresse, trodde vi efter några år att det var enklare att ha galoppörer. 


Enklare träningsmetoder och mindre utrustning att transportera fram och åter i tid och otid och framför allt mindre skador.


Tänk så fel vi hade.
Att träna en galoppör är inte så enkelt som det först ter sig. Massor med planering kring distanser, banunderlag, ryttare, vikter och utrustning.
Men förvisso mindre utrustning att ta med sig vid varje enskilt tillfälle, ingen vagn och stora selar, men sen är det ingen skillnad.
Med facit kan jag kanske tycka att galoppörerna är mer utsatta för skador på grund av hastigheterna.


Ett är dock klart i de flesta fall.......travaren är som REGEL lättare att handskas med på grund av sitt ofta lugnare psyke och humör.


nåja, hur det nu än är med den saken så valde vi för mer än 15 år att gå över till galopp och det trivs vi med. Vi älskar våra fullblod nu precis som vi älskade våra travare då

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar