onsdag 7 september 2016

Gräs under hovarna


Det har nu gått nästan två månader sen den här fina fölungen senast hade sina hovar på gräs.
Som en del av er kanske minns har han sen den svåra olyckan den 16 juni haft sträng boxvila.


Idag kände både mannen och jag att det måste vara dags för honom att få komma ut en kort stund i det fina sensommarvädret.



Mannen har ju byggt en ny fin konvalescent hage åt honom där han lite längre fram ska få gå en stund på dagarna, idag fick det dock räcka med ca 15 minuter och i lina.


I stora hagen bredvid går Daddy som nyfiket undrade vad den lille krabaten skulle göra där ute. Såg ut som Daddy gärna velat ha in honom i "sin" hage för en lekstund men det får vänta ett tag.



När nyfikenheten på Daddy lagt sig en aning högg Icecross tag i det goda gräset. Så länge sedan han fick beta nu. Tror att han var mycket nöjd.



För mannen var det inte så lätt som det kanske ser ut på bilderna. Lite bocksprång, bakut-kickar och försök till stegring var upptåg som mannen fick tackla efter bästa förmåga. Därtill hålla koll på linan så fölet inte fick linan mellan frambenen för då kunde det sluta mindre bra.


Efter ca femton minuter var det så dags att åter bege sig till stallet. Det blev några turer in och ur de taggiga buskarna som kantar gräsmattan men det bekymrade i vart fall inte fölet, mer jobbigt för mannen.


En kort tur över gårdsplanen och snart var de framme vid stallet igen...



Kliva in igen var väl inte det fölet först tänkt sig men efter bara aningen övertalning traskade han snällt in till sin box igen medan jag gick till hagen och hämtade hem Daddy.

Nu var ordningen återställd för denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar