onsdag 31 maj 2017

en drummel med personlighet


Lite rulltig och med glimten i ögat.
Ja så kanske man kan beskriva Xhoco Xhot. Men det räcker inte. Det finns så mycket mer att beskriva kring denna häst, en av mina absoluta älsklingshästar. Jag älskade honom verkligen.



Nu blev han aldrig den fina tävlingshäst vi drömde om. En av orsakerna var att han i unga år gick omkull och svårt skadade tornutskotten och så var tävlingskarriären slut innan den ens hann börja.
Två starter och med placering långt bak i fältet. Inga pengar tjänade.
En del ( läs många) bedömde honom som bråkig och strulig. Så var det inte alls. Han var en oerhört snäll häst men med sin busiga och lekfulla karaktär blev han ofta missuppfattad. Måste kanske erkänna att hans lekfullhet ibland kunde bli besvärande då den kunde resultera i blåmärken både här och där.



Nu var han ju inte alltid så.
Som liten fölis var han nästan som de andra, kanske bara aningen mer framåt och nyfiken. Orädd skulle jag kalla det. Tidigt lärde han sig att åka trailer och sen var det han som moraliskt lät andra unga hästar förstå att det inte var farligt. Hästar var trygga att åka tillsammans med Xhoten.



Den söta knubbiga lille ungen tog sig fram där han ville och såg till att ta plats. Hög i rang både bland föl och äldre. Vem kunde tro detta den dag i februari år 2003 när han först såg dagens ljus


Hans vackra ögon avslöjade aldrig när det var något bus på gång. Vill man va elak kan man ju säga att han inte var pålitlig.

Hur som helst så älskade jag honom och tänker ofta på honom. Jag är säker på att han har det bra där han är och numera fungerar som ridhäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar