onsdag 22 augusti 2018

liten blev stor



Den här killen har inte haft det lätt alla dagar.
Endast 3 månader gammal skadade han sig mycket allvarligt i hagen. Med massor av sår och en mycket svårt skadad framhov ( hovkapseln nästan helt av) blev det efter besök av distriktsveterinären direkt iväg till djursjukhuset i Helsingborg.
Naturligtvis blev hästen inlagd, opererad och gipsad. Det slutade inte här. Hans mamma, som naturligvis var med honom, ville absolut inte släppa in personal i boxen så vård av den lille blev i det närmaste omöjlig. Mamman, som var mycket aggresiv och attakerade personal, fick inte stanna utan fick hämtas hem. Nu stod den här lille 3 månaders killen här med svåra smärtor och utan tröst från sin mamma. Vilket trauma. Nästan en månad fick fölet stanna på djursjukhuset och därefter lång efterbehandling med många återbesök.




Nåväl, tiden gick och så här såg han ut 17 månader gammal när det var dags att börja med lite utrustning.. Icecross var och är en tuff kille så det var inte lätt alltid för oss i personalstyrkan. Mannen var dock både orädd och stark så det blev hans uppgift att transportera ungdomen till och från hagen dagligen. För att nå hagen måste man gå på allmänn väg, risken här var inte försummbar.


I dag, 2 år och 4 månader gammal ser han ut så här. Stor, stöddig och massor av energi och vilja. Nu hoppas vi bara att hoven, som strulat ganska mycket från och till , kommer att hålla för tävlingsversamhet och att han blir en fin tävlingshäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar