fredag 20 september 2024

Underbar sensommardag



Fredag. Ja, det gör ju ingenting. Solen skiner och det är ett helt underbart sensommarväder. Är hösten på väg?? Nä, det känns nog inte så. 
Deet är en bra dag att bege sig ut och kolla lite på vad som nu pågår i naturen.
Det är dags för de vackra rönnbären att lysa upp.  Det börjar bli färggrannt nu.

Jag skulle behöva ta mig en tur ut men idag blir det tyvärr inte. Vi ska ha fikagäster i eftermiddag så jag ska gör lite paj på både äpplen och björnbär, ja, inte i samma paj förstås.  Hoppas det blir goda pajer.

Det är ju allemannsrättens dag idag. Den ska vi vara rädda om. Vi är ganska ensamma om den förmånen. Ut i skog och mark och njut men gör ingen skada. 
Vem vet, en dag kanske inte den förmånen är tillgänglig.

Som ni väl alla vet vid det här laget har vi en något bortskämd och kankse lite konstig katt. Han är inte den enda katt som är konstig. vi har haft fler. T.ex Alfred.....



Alfred gömde sig gärna i påsar av skilda slag. Ju konstigare ju bättre.


Nä, jag lovar. Det var inte vi som tvingat in honom i en plastpåse (sellofanpåse) 
Han kunde ta sig ut precis när han ville.

Nu måste jag gå till köket. Det finns uppgifter där att göra.
Ha en underbar helg

torsdag 19 september 2024

Tack för lånet





Nu är min gamla cykel klar för arbete. Däcken pumpade med cykelpump lånad av Anna. Nu återstår inte så många bortförklaringar för att jag ska ta cykel på tur någon dag. Upp till bevis är det som gäller. Kanske blir det inte idag men snart så....



Det är piraternas dag idag så kanske jag skulle ta mig en tur mot byn. Cykla iväg så dammet yr i mina bästa piratkläder.
Men, det var så sant jag har visst inga piratkläder??

Nä det får bli lite lugnare övningar även denna dag.

Ha det fint där ute alla pirater

onsdag 18 september 2024

Gammal bild, gammal häst



Idag har våran "Fester" kommit hem från sjukhuset. Skönt han är hemma så vi kan fortsätta mobba honom......

Det har pratats en del häst under dagen så jag tänkte jag skulle presentera en för mig gammal bekant. NF stoet Cinderella eller Cindy som hon fick kallas till vardags.
Bilden är miins 40 år gammal och den är aningen justerad också.


Så här såg bilden ut innan jag börjad kladde med den. Nåja nästan. Orginalbilden visade tre hästar men bara Cindy fick bli urklippt. text och lite färg på himlen så blev det som ovan.

Cindy var så vitt jag minns en hygglig häst som alltid gjorde sitt bästa. Snäll och pålitlig.
Det var då det. Nu gäller andra hästkrafter i form av fullblods galoppörer. En helt annan business. 

Vad hörde jag nu..... jo det lät som godispåsen öppnades där nere. Då måste jag rusa ner och foppa i mig så mycket jag orkar ( och det är en hel del).

Vi hörs kanske i morgon

tisdag 17 september 2024

på dagen 3 år

I

I dag är det på dagen 3 år sedan vi hämtade vår då nya häst Ravaillac. Han kom med transport från Norge till Jägersro där vi hämtade honom.
Då skrev jag i min blogg att det nog var den minsta tävlingshäst vi ägt. Så är det inte idag. Snarare kanske den största. I storlek med Bosseman men ännu kraftigare. Nu är hans saga slut som tävlingshäst. Det ska bli ett liv som ridhäst för honom nu efter att hans skada nu är helt utläkt.

Idag skulle vi som av en händelse hämta en ny tävlingshäst......denna gång i Danmark. Så blir det inte på grund av olyckliga omständigheter. Hoppas vi snart kan hämta henne, för det är en flicka.

För övrigt är det en dag precis som alla andra. Lars och Anna är i väg på träning och till middag serveras bruna bönor med stekt fläsk och även lite stekt korv.
Guldkatten ligger under bordet i datorrummet och jag har precis gått min lilla runda.

Nu kan jag återgå till det jag är bäst på, att göra ingenting.

Vad ni ska göra avgör ni själva. Ha en fin dag



måndag 16 september 2024

lunch på gästis



Igår var det lunch på Brösarps gästis. Ingen dålig lunch. Jag och några till valde blå tallriken som bestod av en gäng olka sillbitar, lax,ägghalvor, bröd och ost. En riklig och god tallrik.


Två av männen valde äggakaga med stekt fläsk. Detta fat var för två personer. Båda männen får väl betraktas som storätare men inte ens de orkade äta upp hela. Det blev homepac till Lars som inte var med.

Det var en solig, varm och mysig eftermiddag som uppskattades. Hit kan vi nog återkomma.

Denna måndag är också solig men kanske inte så varm. Det blir nog lagom att sitta i uterummet och pula med pusslet om nu inte Guldkatten tagit all platsen.

Tråkigt nog hamnade en av våra närmaste och finaste vänner på sjukhus igår. Hjärtbesvär! Nu hoppas vi på snart återfrisknande. 

Hoppas ni alla får en fin måndag och en fin vecka.


söndag 15 september 2024

Jag gjorde det........


Tänk att jag kunde lösa detta. Nu är jag som ni ser åter inne på min rätta sida. Efter dagar med plock och pul lösta jag så idag problemet. Hur?? Ja det är knappt så jag vet själv. Efter oändligt många tester och ändringar av adresser och lösen, och  återinstalleringar blev det så klart. Jag är tillbaka.
Vad ska jag nu göra med Tantbloggen då?? Ja, jag får väl se om det blir några fler inlägg även där.

Hur som helst så är det idag en underbar söndag. Inte bara vädret gör mig glad jag ska även iväg och käka gott.

Men där är vi inte ännu

Värre blir det

Fortsätter pula och trixa med min dator, plus två surfplattor och en mobiltelefon. Nu till det egendomliga. Kan inte logga in på datorn, surfplattor men funkar på telefonen??????
Som det är nu finns min blogg på "http://tant-lena.blogspot.com/".