torsdag 1 december 2011

1 december och julen närmar sej…..

              

1 dec. 1856 Järnvägslinjen Malmö – Lund invigdes som en av de första stambanorna i Sverige och är i trafik än idag.

                                                                       
1960 sändes Svt:s första julkalender.
Julkalendern hette Titteliture
Premiären var den 27 november och inte 1 december.  TV hade vid den tiden inga sändningar på onsdagar varför man fick justera tiden så att alla 24 avsnitten hanns med.  1:a advent inföll detta år den 27 november
Som sagt…..22 dagar kvar.
Det märks inte minst på alla aktiviteter och måsten som nu hopar sig.
Det är nu i det närmaste helt omöjligt att hitta en tom rad i min almanacka och
än finns det mycket som måste göras för att julen skall känna sig välkommen. Huset skall pyntas, mat och bak skall förberedas, juldukarna skall tvättas och strykas för att läggas på i sista stund för att inte de söta katterna skall riva ner dem eller täcka dem med onödigt katthår.
Ikväll blir det julbord i Trelleborg. En av de föreningar som jag sitter i styrelsen för bjuder på en trevlig kväll med god mat.
Men samtidigt innebär det en lång, väldigt lång, arbetsdag.  Börjar kl.07.00 för att direkt efter jobb kl.18.30 bege sig till Trelleborg för trevligheter.
Men det är det säkert värt. Att jag sen inte hinner med att julpynta och iordningställa hemmet inför julen får jag väl stå ut med. Får nog strax ta kvällar/nätter till hjälp för hinna med.

Igår var det också föreningslivet som tog min tid i anspråk. Kanske dags att avsäga mej uppdragImorgon fortsätter vi tema julmat för föreningsstyrelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar