lördag 17 december 2011

en helt vanlig lördag på Ingatorp

Ja så kan man kanske kort beskriva denna dag.
Tidigt uppe trots möjlighet till sovmorgon. Idag regnade och blåste det så det var rent okristligt att ens tänka tanken på att släppa ut hästarna. De fick väl överta våran sovmorgon och ligga och dra sig i sänghalmen lite längre medans Lasse serverade dem deras frukost.
Kjell hade inte synts till under gårdagen så Lasse gick en runda och letade efter honom, eftersom Kjell ibland lägger sig i pannrummet i källaren gick Lasse dit ner för att kolla. Mycket riktigt där fanns katten, skadad i båda frambenen, blödande ur nos och mun och såg ut att vara i chock.
Möjligen har han blivit påkörd eller så kan det vara som Lasse tror att det var han som befann sig i hästhagen och skrämde hästarna i fredags morse och därmed blivit trampad eller sparkad.
Vi stack sen iväg till Ystad för att inhandla lite förnödenheter inför den stundande stora mathelgen. Först var det Willys som fick vårt besök  sen bar det iväg mot Coop i samme stad. Här blev det förvisso inte mycket inhandlat så det fick bli ett besök även på ICA kvantum som ju ligger bredvid. Årets julgran som för övrigt blir en plastgran skulle nu inhandlas och valet föll på Rusta där vi hittade en någorlunda naturtrogen gran om man nu inte är allt för när den och helst skall man ha lite dålig syn. Till denna skapelse behövs ju som bekant julgransbelysning vilka var slut på Rusta så det blev till att skutta över till Ö&B som hade både julgransbelysning och en massa annat som vi ( läs jag )nödvändigtvis måste släpa med oss hem.
Hemma igen var det dags att baka och lägga in sill. Så var det då dags att ta in, montera och klä den nyinköpta granen.
Monteringen gick bra men det vet väl alla att det inte alltid är så lätt att få julgransljusen att hamna där de borde alltså jämt fördelade på granen. Efter två försök var vi väl nöjda med resultatet och det var nu bara kulorna och pynt som skulle på plats. Till vår hjälp hade vi, kanske var det Piff och Puff men trots detta blev vi nöjda.
Av arbete blir man hungrig så till oss serverades pytt i panna med ägg och rödbetor och till konvalecenten i det tillfälliga vårdrummet ( läs vårt sovrum) serverades gourmemat till katt.
Nu dar vi oss tillbaka för välbehövlig och skön vila, om det finns någon sängplats kvar förståss. Imorgon är en ny dag.
Så ser en helt vanlig lördag ut hos oss härpå Ingatorp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar