måndag 14 oktober 2013

Fira en sardin eller gratulera en levergryta



Allting har sin tid.
Jo det har man ju hört. åh förstått. Men nu tycker jag att det inom vissa områden blivit lite för mycket av det goda, om man nu får säga så.
Snart har väl varenda maträtt en egen dag.
Idag är det inte mindre än RÄKMACKANS dag. 
Jo det är sant. Så har jag läst det i alla fall. Jag kan ju inte påstå att jag visste men nu har denna macka också fått en plats i våra almanackor och agendor.
Snart tas väl namnen bort till förmån för alla maträtter. 
Vem vet vi kanske ska fira en sardin eller gratulera en levergryta framöver.
Lutfisken, julskinkan, lussekatterna och semlorna har nu fått konkurrens.
Samtidigt käkar vi semlor halva året, pepparkakor mest hela och kräftor finns att tillgå tillräckligt många månader för att det inte ska kännas nytt och spännande när det är kräftpremiär. 
Det enda jag kan komma på som inte käkas i tid och otid är surströmming. Det tror jag förståss har sin mer naturliga förklaring. Detta till trots har den säkert också sin egna dag. 
Men för min personliga del räcker det med just EN dag för denna s.k norrländska delikatess.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar