tisdag 24 maj 2016

behövlig svalka



Det är nu flera dagar sen jag kom hem från min lilla minisemester men jag känner tydligt att jag kan tänka mig att ta första bästa färja tillbaka till Tyskland, för det var ju dit min resa gick.
I denna sommarvärme som bjudits idag skulle det sitta bra med en iskall bira på en sydtysk uteservering medan skratten ekade mellan de gamla fina husen i de trånga gränderna.
Första gången testade jag på veteöl.....kanske inte den godaste öl just jag druckit men den slank ner utan större protester



Personligen gillar jag nog en mer traditionell öl. Denna från König Pils smakade mer....



Nu ska ni inte tro att det bara dracks en massa på vår resa. Nä då, det är ju som många vet sparrisens tid nu och det tillagas och serveras sparris på de mest fantastiska sätt här. En av sparrisrätterna som vi fick avnjuta var denna gudomliga soppa. Mycket högt betyg.


Det åts ju en hel del sötsaker som desserter också bland annat denna körsbärsdesserten som visst är ett signum för tyska desserter. Vet inte hur många gånger den serverats oss på olika restauranger runt om i Tyskland. inte min favorit men hälften slank ner.

Men, nu är jag ju som bekant hemma i Sverige igen och nu gäller annat. Idag blev det grillad kyckling, nypotatis och grönsaker. Ingen dessert, om man nu inte kan räkna en glasspinne magnum som dessert förstås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar