fredag 1 december 2017

Är mossa bristvara??


Som de flesta känner till är det 1:a advent på söndag Enligt tradition är det då brukligt att tända första av fyra adventsljus. Lika brukligt är det att pynta ljusstaken med mossa. Här stötte vi på patrull detta år. Men, det fanns positiva saker också detta år. Idag hade Dollar Store 50% rabatt på alla ljusstakar!!!! Två nya blev därför inhandlade till vårt lilla hem. Tyvärr var mossan i samma affär slut!? Konstigt kanske eftersom det inte ens hunnit bli advent än.
Skam den som ger sig. Iväg till ICA, ingen mossa. Coop ingen mossa, Nästa ICA ingen mossa. Nåja då fick det väl bli trädgårsmästeriet/Blomsterhandeln på orten. Va nu då " tack för i år och välkommen nästa år" stod på skylten som mötte oss när vi kom dit????
Men alltså...julblommor och julgrupper är det inte ett sortiment som hör hemma i en blomsteraffär?


Nåja, dagen har ju inte enbart handlat om julblommor och mossa.
Lussebak har det också blivit. Strax innan 05 i morse stod denna och iordningställde lussedegen. Jo, ni läste rätt 05.
I år blev det lussekatter 


och saffrans längd.


Det var så tidigt att inte ens våran matglada jycke orkade stiga upp och tigga. Han väntade till bullbaket var klart. Mitt på köksgolvet och utan funderingar på att gå åt sidan lite låg han lugnt kvar. Än så länge går det ju att kliva över honom och så fick det bli.

Baket då? Jo så där. Har väl gjort bättre lussebullar men de får ta mig tusan duga.


Nu har mannen och jag tagit en gofika och smakat av lussebullarna. Vi har också öppnat vår första lucka i våra persoliga kalendrar. Tekalender och lakritskalender. Båda smakade mums och vi ser redan fram emot att få öppna nästa lucka och smaka vad som döljer sig där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar