måndag 25 december 2017

Juldags morgon regnar


Glögg och lite smågott börjar ta plats. Snart kommer gästerna.
Denna julafton går väl inte till historien som en av de vädermässigt vackraste. regn, regn, regn. Nu kan vi turligt nog inte göra så mycket åt vädret, bara anpassa oss.


Julafton igår och gäster. Det hade Charley full koll på och gick i god tid in och la sig nära matbordet. Något kunde tappas och då är det bra att snabbt va på plats.

Charley gillar barn, ja förresten alla som har en stund över för lite kärlek. Inte många kan väl motstå denna stora lurviga godbiten.

Som traditionen bjuder serverade TV  Kalle Ankas jul även detta år. De flesta bänkade framför TV:n, unga som gamla. För Charleys del var väl inte programmet det viktigaste.


Många, unga som lite äldre tog med glädje del av denna Tv tradition.



Lite glögg och godis passar alltid till kalle Ankas jul. Ser ut som hustomten övervakar att allt går rätt till vid bordet.


Sen var det ju det här med mat. Nu skulle sillen blandas med kött och annat smått och gott.



Tidigare i veckan har jag gett uttryck för min fundering över att skippa köttbullar och prinskorv till nästa år och ersätta med något annat. Detta har kommit på skam. Det mötte stort motstånd i går så köttbullarna och prinskorven får stanna.



Janssons Frestelse är dock kommen för att stanna. Jag lovade bort lite Jansson att ta med hem till några gäster i går, detta glömdes dock bort så de blev utan.


Sillen var och är ett måste. Inget undantag detta år.

Hur gott det än är kan man bara äta sig mätt.
Synd!



Kökspersonalen har anlänt till köket.
Tack snälla ni. Idag ska jag leta efter mina bestick, kastruller och porslin som ni ställt undan.
( skojar bara ni är underbart snälla och goa)


Medans köksarbetet pågår tar Charley sig en välbehövlig vila och smakar på en av sina julklappar. 

Nu undrar ni kanske varför Frank inte är med på någon bild. Vet faktiskt inte. Han höll sig mest i sin korg under hela dagen och kvällen. Han var inte partysugen igår.


Agnes älskar när det kommer gäster. Igår fanns det till och med barn med. Då är allt topp. Efter intensivt umgänge med både barn och vuxna har hon slocknat bland ipad, telefoner och hörlurar.


Så var det ju det där med julklapps-spelet.
Årets klockrenaste julklapp hamnade hos en vuxen man i sina bästa år som verkligen inte gillar att skriva dagbok. Nu förväntar vi oss att till näst år få ta del av hans årsmemoarer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar