onsdag 19 juni 2019

Trauma



 Vilken dramatik!
Frank, som varit hängig och haft ont i magen några dagar var iväg hos veterinär igår. 
Frank tillhör inte den modiga skaran av hundar, han är ängslig, orolig och stressad över det mesta. Inget undantag igår. Bare att få en munkorg på är mycket traumatiskt för hunden. Han slet, skrek och hoppade runt, allt för att komma loss från den otäcka masken de satt över hans nos. Främmande människor tog och klämde på honom över hela kroppen i takt med att han morrade och kastade sig vilt omkring. Han rakades på benet och nål sattes in för att ta blodprov. Det senare var konstigt nog det mins hemska momentet under hela besöket.
Så var det dags för rötgen. Här gick det tydligen galet. Hunden slet av sig munkorgen och en sköterska blev biten. Hundens fel?? Knappast. Hunden hade panik och fruktade naturligtvis för sitt liv. 



Kloklippning och öronkontrol skulle också göras men veterinären bedömde riskerna för stora för hunden ( eller var det för personalen). Dessa undersökningar får göras vid senare tillfälle. Då förhoppningsvis i sövt tillstånd.
Så kan man ju undra varför hunden inte sövdes redan vid detta besök. 
Förutom att hunden har magsmärtor fann man också att han har smärtor i ryggen. Dessa har ju inte blivit mindre av allt kastande och hoppande i ren ångest.
Hela kvällen var hunden mycket låg och dämpad. Han var utan tvekan i chock. 
Jag kan bara säga. Stackars hund!
Veterinären som lovade ringa oss under dagen och meddela svaret på blodprovet har ännu idag inte ringt oss, trots att jag 17.30 igår kväll ringde och efterfrågade svaren och blev lovad samtal från veterinären under kvällen.
Dock hade man inga problem med att ta 4885 svenska kronor för detta, i mitt tycke, undermåliga besök.
Ny veterinärklinik får det bli framöver om så skulle behövas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar