fredag 20 december 2019

fredag, äntligen fredag.....



Eller är det verkligen ÄNTLIGEN? Nä det får räcka med att det är fredag.
Denna (fre)dagen känns kanske mer som fredagen den 13. Hallmattan behövs tvättas pga en nattlig olyckshändelse. Efterrätten som gjordes till ikväll, när det kommer lite gäster, glömde jag hälla i socker. Ingredienser till ny saknas så mannen får ge sig iväg till affären och köpa hem nya. 
Dagen är ju inte slut än, så det kan säkert komma fler mindre trevliga inslag. Nu gäller det att fokusera positivt så kanske det ändå ordnar sig.

Jag läste härom dagen om en "grubbeltomte". En såden borde jag ha! Det är en liten tomte som man håller i handen och viskar sina grubblerier och tankar till så grubblar tomten över detta så slipper man själv. En sådan VILL jag ha.

Att det går mot jul har väl ingen undgått. Minns hur det var förr, när ALLT skulle hinnas med. Storstädning, och då menar jag storstädning, skåp, lådor, fönster och alla vrår.  Man for uppåt väggar och tak och röjde, vare sig  det behövdes eller ej. Oftast behövdes det ju inte. Det tvättades och ströks och allt plockades undan. Julpynt i hela huset i alla tänkbara vrår. Julmat och julkakor i överflöd. 
Lutfisk skulle blötläggas. ( i vart fall i vår familj) Julklappar skulle inhandlas till alla, nära och kära. Julkort skulle skrivas och skickas iväg. Till detta skulle man arbeta och ta hand om barnen.
Nu skrev jag inte att det bara var kvinnogöra, men även män arbetade ju.
Kvällarna va man så trött att man knappt orkade gå och lägga sig.
Så kom då julen och allt var över på några få dagar och livet återgick till det normala. Fast inte riktigt, snart skulle allt plockas undan och ny städning var ett faktum.
Nu är det inte så mer, åtminstone hos oss. På kvällen hinner jag se TV och tar även lite egentid med det som roar och inspirerar. Så ska det va, tycker jag. 
Julen är ju trots allt en glädjens tid.

Nä, nu försvann jag visst in i minnenas och tankarnas tid.

imorgon är jag här igen. Det vore kul om du också va här med mig då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar