söndag 30 oktober 2011

Det danska gemytet

Visst gläds vi enormt över att Boss var först över mållinjen igår på Klampenborg, men kan inte ändå förvånas över det som kallas den danska gemyten. Min uppfattning är att danskarna inte är så formella och stelbenta. Danskarna är gymtliga och glada prickar som gärna bjuder lite på sig själv. Nu finns det ju undantag, vilket jag och mitt sällskap på Klampenborgs galoppbana fick erfara igår. Vi hade igår liksom alla andra gånger vi tävlat eller besökt Klampenborgs galoppbana för att beskåda tävlingarna alltid haft egen matsäck/picknick korg med oss. Nu pratar vi om ca 1 gång per månad under minst 5 år i följd under tävlingssäsongen.. Detta har aldrig stött på några problem. Att man inte kan äta egen medhavd matsäck eller dricka på restaurang eller serveringar är ju en självklar sak.
Igår tog vi med oss våra smörgås in i totohallen för att äta samtidigt som vi planerade upplägget för tävlingsdagen. Ganska omeldbart kommer det fram en yngre man och barskt pekar på vår fika. Vi frågar lugnt och försiktigt om det kanske inte är tillåtet att äta egen mat i totohallen.Jodå, äta det är absolut inga problem det får vi göra hur mycket vi vill och var vi vill men se dricka vår medhavda läsk där är det stopp.
INGEN medhavd dryck av någon sort får förtäras inom HELA området.
När vi frågar om det är ok att dricka nere i boxen blir  han i det närmaste ursinnig. Flaskan med Sprit skall beslagtas!!!!!
På något vi lyckas vi få med oss flaskan ut och bege oss till gäststallarna med vår smörgås i handen och torr strupe.
Vi funderar lite på vad är straffsatsen om man ertappas med att dricka sin medhavda läsk, kan det bli böter, avvisning från området och hur går det då med starten eller kanske besöksförbud för resten av säsongen.
Nästa fråga som kom upp i våra huvuden var om HÄSTEN får lov att dricka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar