söndag 10 december 2023

Jag blev inte bjuden.....




Nä, inte detta år heller blev jag bjuden till den stora fest som kallas Nobelfesten. Som alltid annars får jag nöja mig med att kolla på tv. Synd. Jag hade nog gärna varit där. Fast, jag har nog inte de kläder som förväntas. Lika bra stanna hemma

Denna  2a advent har varit en bra dag om du frågar mig. 
Om du frågar min son blir kanske svaret något annat. Svärdottern kom med förslaget om en loppis tur idag. Sagt och gjort. Handla skulle vi inte, bara titta och kolla runt lite. Det första mitt öga fick se var ännu en kakburk. Den skulle med hem. Sen hände det som inte skulle hända. Svärdottern får syn på ett gammalt skåp som föll henne i smaken. Skåpet var gjort kanske 20 - 30 talet och därmed av bastanda träslag. Med andra ord Tungt. 


Om jag säger så  att baxa ut skåpet från den undanskymda plats det stod på i all trängsel och röra bland massor av kunder var inte av det lättare slaget. 
Skåpet var megatungt!
När vi efter massor av slit och släp, pustande, stånkande och en hel del irreterande blickar från sonen fick ut skåpet på gården för att lasta i deras firmabil visade det sig att det fattade 1,5 cm för att kunna få in skåpet i bilen.
Svärdottern fick köra iväg och hyra ett släp. Under tiden stod vi andra kvar och torkade regndroppar från skåpet, det hade ju naturligtvis börjat regna och skåpet var vi rädda om.
Sonen inte glad om man säger så. Har sett honom gladare.
Långt om länge kunde vi transporta hem lasten där det skulle av släpet och in i huset. Har jag sagt att skåpet var tungt???
Slutligen var det på plats. Så här ser det ut. Visst är det ett vackert skåp? I vart fall tycker jag och svärdotterna det. Sonen har en annan uppfattning!

Nu kan jag bara hoppas och att deras äktenskap håller för detta skåp!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar