måndag 27 juli 2015

väckning 04.00


För första gången fick våran två-åring resa med lastbil idag.
Det var också hans första utlandsresa. Inte så långt men ändå. 
Det var träning på Klampenborgs galoppbana som stod på programmet idag.
Två hästar lastades på bussen kl. 06.30 för färd mot vårt grannland.  Lastningen gick nästan smärtfritt, endast någon lite protest och tvekan och sen klättrade han snällt upp på bussen. Resan över gick hur fint som helst. Båda stod de ganska lugnt och still och var inte nämnvärt svettiga när vi kom fram.



En aning tveksamhet vid urlastning, men med hästskötare Viktoria gick allt lekande lätt. Det gäller att som hästskötare vara observant på både häst och omgivning så inga skador sker i onödan.

Jag tror att Heman Cross kände en viss lättnad och glädje när hovarna nådde marken. Nu kunde han kosta på sig att spralla lite.


Sen var han ju dessvärre inte lika lugn. Nu var han ganska stressad och speedad. Ville bara ut och iväg. Stackars hästskötaren blev biten några gånger då han liksom tappade kontrollen. Jag vill ju påstå att hästar kan vara ganska opålitliga och visst inte alltid så lätta att handskas med. Vi är lyckligt lottade som har bra folk som tar hand om våra hästar. 


Nu var "våra" hästar sadlade och klarar för ett träningjobb på en för Heman ny bana och ny upplevelse.
Jobbet gick fint och vi är supernöjda.

Nu var det meningen att hela teamet skulle stanna och äta en god frukost tillsammans.

Tyvärr var Heman ganska oregerlig och ville inte stanna i sin box utan protester så tränare och hästskötare fick ta bussen hem med hästarna medan vi andra  stannade kvar och åt en helt makalöst underbar dansk frukost som serverades till tränare och hästägare, samtidigt som lottningen till helgens stora begivenhet Danskt Derby,  gick av stapeln.
En på det hela mycket lyckad och trevlig dag som avslutades med inköp av lite dansk öl med hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar