söndag 4 juni 2017

ett ovanligare besök



I går när mannen och jag kom hem från Jägersro möttes vi av en ovanligare gäst i vår trädgård.
Mannen som först uppfattade det som ett vildsvin stängde snabbt in hundarna, beväpnade sig med ett "mot vektyg" och begav sig ut i vår trädgård för att avhysa gästen.


Grisrumpan försvann bak husknuten ,bara för att dyka upp igen runt nästa krön. Grisen ville annat. 



På snabba grisfötter drag den åter in i trädgården efter att den först blivit attackerad av våra hästar när den gjorde intrång på deras revir och stal både mat och vatten.



När grisen ändå befann sig på "rätt" håll, alltså bort från tomt och mannen tycktes ha lyckats med sin bortdrivnings kampanj kändes det lite lugnare.



Men bara för några korta ögonblick. 
Tydligen ångrade sig grisen och ville inte alls lämna gården.



Med stor beslutsamhet vände griseknoen och nu var det tydligt vart den ämnade gå. Tillbaka till vår gård!
Mannen tigde, bad, hotade och hojtade men grisen hade bestämt sig.



Mannen hade nu räknat ut vad det var för en gris och vart den hörde hemma. Grannen hade nyss berättat att de köpt två små grisar som nu hade rymt hemifrån. Vänta nu......två grisar, det måste ju betyda att ännu en gris är ute och bökar runt i vår närhet.



Grannen som nu blivit informerad om att de saknade ett eller flera av deras husdjur kom nu till undsättning till grisen Gretas stora förtjusning.


Greta blev klappad och fick lite extra godis men tänkte för den skull inte följa med hem. 
Efter mycket stark övertalning med en lång lina inblandad och enorma tjut från grisen som säkert hördes miltals lyckades mannen och grannarna med gemensamma krafter släpa hem grisen till sin inhägnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar