lördag 9 juli 2022

loppis med besvär


En dag i månaden är loppis i Svedala. Den lördagen är idag. Så klart var mannen och jag på plats. Inget skulle handlas, bara titta. Ganska mycket folk och trångt i gångarna.
Först kollade jag på lite pussel (ja, varför inte) fanns faktisk en hel del. Ett pussel väkte mitt intresse. Tog tag i kartongen och vips så flög merparten av de 1500 bitarna ut över golvet. Kartongen var inte tejpad så locket flög av hur lätt som helst. Där står jag med ett pussel utspritt över golvet och under skåp och hyllor. Det var ju bara för mig att plocka upp bitarna och hoppas på att jag funnit alla. En chansning, men klart att jag köpte pusslet. Gav dock personalen tips om att tejpa kartongerna för att sådant inte ska hända.
Visst har jag pussel redan, allt för många egentligen. Tror de räcker hela min livstid faktiskt.  Nu finns inte mindre än 40 olagda pussel med totalt 52500 bitar som ska hitta sin partner. Vi får väl se.

Har också hunnit med ett ta en stund på locket. Alltid fint med en liten power nap så här mitt på dagen.
Det ska ju bli lite grillat med vänner senare i dag/kväll så det gäller att va utvilad.

Igår var det spelkväll med grannarna. Tre rundor spelades och mannen vann två, jag en. Det får jag motvilligt va nöjd med. Det blev en ganska lång kväll men som alltid roligt.

Vad gäller vädret idag så är det väl lite si och så. Omsom vin och omsom vatten som man brukar säga.
Vi får hålla tillgodo med det väder som bjuds.
Jag får väl passa på att önska er alla en bra och härlig lördag.
Vi ses och hörs kanske igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar