tisdag 13 mars 2012

Vårsol, vintergäck och varm choklad

Tänk att det redan hunnit bli tisdag kväll och jag har inte skrivit en endaste rad på flera dagar. Kanske tog all ork slut i helgen då vi verkligen "gjorde trädgården".
Alla möbler i uterummet åkte ut. Vi drog ner all vissna vindruvsrankor och klippte och ansade vinstocken ganska hårt.
Vi ansade physsalisen och kiwin, också dessa ganska hårt men kontrollerat. När vi efter hårt arbete fick ner alla vissna vindruvsblad och rankor som sugit sig fast i tak och reglar blev det så ljust och fint i uterummet att vi fortsatte med vårstädningen av bara farten. Högtryckstvätten åkte fram och golven spolades rena nästan till oigenkännlighet och alla fönster i samma uterum fick också en välbehövlig rengöring.

Sen ansades det lite buskar och klipptes ner lite döda stänglar lite varstans.
Det blev en ansenlig hög till valborgsmässobålet.
När alla döda blad och kvistar var borta dök dessa vackra vårtecken fram.



Ja vi är ju förståss inte klara men en bit på väg mot en ren vårträdgård är vi allt. Nu hoppas vi på en lika solig och gärna varmare helg framöver så vi får dra på oss stövlar och trädgårdshandskar, ladda oss med all sköns utrustning och rensa bort vintern från vår trädgård, våra rabatter och vårt uterum.



Vårstädaren him self, alltså mannen med högtryckstvätten ,fick inta sin fikapause ute för att inte förledas att tro det hela var klart. Nä, han fick äta sina två smörgåsar med ost och marmelad på uterummets trappa. Till detta fick han en termos med härligt varm choklad. Han uppskattade måltiden och fortsatte snällt att arbeta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar