lördag 27 maj 2023

Glad pingst







Pingstafton är här. Snacka om att tiden går fort. Rusar fram. Inte länge sen det var jul och nyår tycker jag. Men, ok, jag trivs så bra med denna årstid.
I går fyllde mannen år. Tyvärr blev han sjuk på sin födelsedag och tillbringade hela dagen i säng. Hostmedicin, värktabletter och vatten samt sängläge så har det senaste dygnet sett ut. Det var planerat lite gäster idag men av det blir det inget. Får väl bli en annan dag. Själv känner jag mig nu ockås lite krasslig trots att jag under gågna veckan hade en kort släng av lite krasslighet med samma symtom som mannen har. Nu känns det som eländet är tillbaka.
Efter stallet och hästträning idag blir det nog sängläge för oss båda

Men, man ska ändå försöka se allt lite mer positivt.
På den positiva sidan är väl att det under hela veckan, ja längre än så, varit ett helt underbart väder. Många gnäller nu över att det saknas regn, för torrt i markerna inget växer. Jag håller med. men inget att jag kan förändra.
På vår uteplats i trädgården har det varit för varmt att sitta så då är vi tacksamma att vi även har en uteplats på andra sidan av huset som ger skugga och svalka. Det negativa på ena sidan har blivit positivt på andra.
Idag är jag glad över att det är en förkylning mannen har och inte något värre, samma gäller för mig själv.
Denna pingsthelg ska jag bara njuta av sol och värme så långt jag orkar och glädjas åt alla som är lediga.
Jag väljer att se glaset "halvfullt" så att säga.

Nu ska jag ta en värktablett och så slappa en stund till.
Glad pingst på er alla därute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar