torsdag 20 september 2012

historiens vingslag


En stilla promenad längs de trånga gatorna i gamla delen av Chania med alla gatuförsäljare, gycklare, restauranger och inte minst de historiska vingslagen. 


Här kan jag vandra nästan hur långt och länge som helst om det nu inte vore för värmen. 



Här finns naturligtvis många gatumusikanter, gycklare och underhållare som alla vill tjäna en liten slant. En del bättre än andra. Denna gycklare var väl kanske en av de bättre och fångade verkligen intresset, framför allt från den något yngre publiken



Kommersen är igång till långt fram på natten och det mesta finns att köpa här. Lädergatan drar alltid många turister. Nu är det ju inte så att det varken är billigare eller bättre kvalité än vad som erbjuds på turistgatorna kring hotellen men det är atmosfären. Atmosfären känns i hela kroppen.


För även om det är på kvällstid så blir det ganska snart för varmt och det gäller att svalka sig med kanske en iskall Mythos eller en riktigt smarrig glass. 




Här finns också en hel del små mysiga restauranger inklämda i de smala prången som man inte tror leder någonstans. Här är ofta maten  både bättre och billigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar