tisdag 11 november 2014

Första dagen i skolan


På riktigt var det idag första dagen i skolan för lille "snutt" ( läs Heman Cross)
Det var redan dags för husse och mattes första besök.
Oron steg något igår när vi fick höra av tränaren att det hade blivit nödvändigt med boxbyte efter att Heman slagit stora hål i boxväggen. Här ville han i vart fall inte stanna där han var.
Den vilda framfarten syntes idag som hel del skrapsår i pannan. Förmodligen efter boxning med huvudet mot olämpligt föremål.
Nåja, någon större fara för liv och hälsa var det inte. Allt såg efter omständigheterna bra ut.

När vi kom på oanmält besök befann sig "snutt" i en hage med sin nyvunna kompis. En kompis som han redan hyser stort förtroende för.

Jägersro är en stor och för väldigt många unghästar en något skrämmande plats med massor av ljud ( läs oljud) som man måste lära sig komma överens med.
Här finns allt. Cyklar, bilar, fotgängare, hästar, traktorer, lastbilar, vattenbilar och ett hemskt oväsen, om man nu är van vid stilla och lugna förhållande hemma i hagen med mamma.

Som om inte detta räckte tyckte tränaren att det redan var dags för flera nya lektioner så här första dagen.

lektion 1; Bli uppbunden  och ryktad = gick hur bra som helst.
lektion 2: Metallgrej munnen som tränaren kallade bett. = check helt okey
lektion 3: lång lång promenad till hagen = check utan bekymmer
lektion 4: Nu kanske det värsta av allt. Bli inlåst i en box som bara går runt runt och visst aldrig stannar. Den kallade de för Walker, vilket betyder att här ska vi jobba varje dag utan tränare. Låter nog ändå lite spännande.Tur att mentorn var med och visade att det faktiskt inte var så farlig. Så var ju tränaren med hela tiden också.
lektion 5: Det var dags för en av de saker jag fruktat, kanske mest. jag skulle tvätta fötterna. Verkar som en tråkig rutin de kräver av oss dagligen. = check går nog att vänja sig vid







Sen var det rast och inga fler lektioner denna dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar