lördag 29 november 2014

lördag med komplikationer


Det är då inte alltid det blir som man planerat. Det fick vi ju erfara idag när vi bestämt dagens aktiviteter och rutt. Allt var spikat och klart och strax efter nio i morse gav vi oss iväg för att se vår tvååring ridas för första gången.
Allt var klart och noga planerat för att vi skulle hinna med alla aktiviteter som vi bokat in för dagen. Det är ju julmarknad på många håll i dessa tider så ett besök på Svedala julmarknad var självklart också inplanerat.

Nu bar det sig inte bättre än halvvägs till Svedala på den starkt trafikerade E65.an var det dags för punktering. Jag säjer bara dé. Punktering!
Hur ofta får man punktering? Inte särskilt ofta, men idag var det tydligen vår tur.

Reservdäcket plockades fram. Tur att bagageutrymmet var ledigt så vi slapp plocka runt en massa skräp i bilen. Det är ju långt ifrån alltid där är tomt.
Reservhjul är ju som de flesta känner till oftast ett lite ynkligt hjul som mest ser ut som ett leksakshjul eller möjligen passa till en Atos. samma här. Litet, ynkligt och inte nog med detta nästan helt utan luft!!!
Vad f-n gör man med ett reservhjul utan luft???
Jo, man sätter på det och hoppas på turen att det skall funka fram till nästa mack eller liknande.


Det är ju inte helt ofarligt att ligga på E65:an och byta däck. Det är massor av trafik och alla kör ju inte inom gällande hastighet.
Denna gång gick det bra. Tack gode gud att det var höger däck som punkterat.

hur gick det då med reservhjulet???
Jo det gick faktiskt att ta sig fram med detta. 3-4 km sen var det stopp. Totalt stopp. Nu kördes bilen på fälgen. Nu fick vi tillkalla hjälp. Son och sonhustru fick lämna frukosten för att vara oss behjälpliga med transport hem för att hämta ett nytt däck att ersätta däckremsorna som fanns kvar på reservhjulet.

Tack Elin och Jörgen för den snabba hjälpen


Ingen vacker syn, nä vi vet men nu är både vi och bilen åter hemma och det känns som det trots allt kommer att bli en bra lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar