lördag 15 juli 2017

en underbart vacker dag

Nu tror jag bestämt att sommaren har kommit!!
Idag fick vi njuta ett helt fantastikt ljuvligt sommarväder på tävlingarna på Klampenborg.
Solen gassade från en blå och helt molnfri himmel. Så vindstilla det bara går. Inte en krusning på flaggorna idag. De hängde slaka och på sin höjd vaggade sakta sakta i en mycket svag sommarbris.

Resan över bron skvallrade om att det idag skulle bli en härlig dag. Kanske skulle man haft en båt?? Nää, vi får nöja oss med hästar, åh förresten är jag ju sjösjuk så det är ingen idé

Lars håller koll både på trafiken, föraren och svårast av allt kanske, oss där bak i bussen.


Redan på väg in till Danmark kan hästskötaren va trött och behöva en power nap. Kanske inte så snällt att fota henne, men det är smällar hon får ta.

Så snart Lomax stallats in i sin box och det viktiga förarbetet är avklarat är det dags för fika. Fika gillar vi alla och det ser vi fram emot. lomax ser dock mer tveksam ut till våra förehavande

Att inte lämna hästen ensam är en självklarhet, så fika blir direkt utanför hans box. Att sitta allt för nära honom när det är tävling kan vara riskabelt, han kan ta ett lite tjyvnyp om han kommer åt.


När den värsta hungern stillats kan man roa sig lite med att göra grimaser, roliga miner och busa med sina kolleger (ibland även med andra)


Om det är hästen eller något annat som fått mannen att sluta tugga vet jag inte. Det är dock ganska ovanligt.

Martin kan visst göra aldeles egna grimaser och uttryck. Men, visst liknar han Ulf Elving på denna bild??


Mitt i det roliga och skämtsamma finns det ju ett allvar också. Dax att ge dagens jockey Martin Rodriges ridorder.

Som vanligt är det gemytligt och trevligt här på Klampenborg. Många glada besökare som njuter i solen, några med ett glas vin eller en öl.

Ja, Lomax blev trea idag och gjorde ett bra lopp. Vi är nöjda insatserna både av häst och jockey. Nu är det dags att bege sig mot Sverige igen.


Anna horsekeeper och jag vill gärna ha svalt i bussen, annars blir vi lite griniga. Martin tycker däremot att det är kallt och dragigt runt hals och nacke så han har klätt sig i en handduk för att lindra den värsta kölden.

Tack för idag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar