fredag 9 februari 2018

gladiatorkamp


Han är yngst i kattskaran här på gården.
Det är dock inget som hindrar honom från att hålla koll och ordning på de andra katterna. Både de som hör hemma på gården och de som eventuellt vågar sig in på ett gästspel.
Puff var inte gammal när hans talang för ruffa slagsmål blev väl kända både bland människor, men naturligtvis mest bland katter. Det är så att han faktiskt, trots sin ungdom, bestämmer här hemma. Alla andra katter går undan när Puff kommer.
Ibland kommer han inte in vid inkallning på kvällen då är det nästan helt säkert att man vaknar under natten av vilda kattslagsmål på gården. Gissa vem som startar dem?



Dessa, nästan dagliga, slagsmål sätter naturligtvis sina spår. Puff har nästan alltid större och mindre sår på hela kroppen. Ofta haltar han och vid ett tillfälle har han varit hos veterinär för behandling av ett öga. 
Detta till trots så vet i tusan om inte just han är min favorit katt. Kelen och spinner när man tar upp honom i famnen. Följer gärna med när hundarna ska rastas. Naturligtvis räds han inte hundar heller. 
Han är helt enkelt hur mysig som helst, om man nu inte är en hankatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar