torsdag 4 januari 2024

Vitt


Väderläget kan enklast sammanfattas med ett ord....VITT. Jodå, vi skåningar har fått vinter. Snön fyger runt och på många ställen är det minst sagt kaos. Insnöade bilar och människor, trafikkaos med långa köer och lång väntan på hjälp, trafikolyckor har rapporterats och hemtjänsten på en del platser får nu använda bandvagnar för att ta sig till sina vårdtagare. Varningar för att vistas ute har gjorts och än så länge lovar vädreprognosen inte något bättre.
Då är det skönt att få va pensionär och inte måste ut på vägarna. Ni som måste, ta det försiktigt och ta god tid på er.

Här hos oss har vi denna vecka en gäst. Det är Viking som somska bo över en veckas tid medan hans familj ska ut och resa.
En lugn och enkel hund att passa. Efter kvällspromenade springer han självman in i sin "bur" för att sova. Tyst och lugn hela natten.
Vad tycker då Guldkatten om gästen. Nä, inget vidare förstås men han går lugnt förbi buren, stannar till, kikar in och går vidare. Allt är lugnt och något Hund och kattliv är det inte.

Mannen och jag skulle egentligen ut och köra en runda idag men det blir nog inget av med den saken. Onödigt riskera något.
Det får bli en lugn hemma dag med något gott att äta och eventuellt ett litet glas vin. Det blev ju en del över sen helgen.

Idag blir det en bild på en av våra katter från förr. Det är Sudden som konstigt nog väljer att ligga på en aldeles för liten sovplats när det finns större. Men, hans val.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar