onsdag 13 februari 2019

nu snackar vi.....





Av en händelse kom vi att köpa detta fullblodssto avsedd för avel. Vårt intresse för just fullblod, galoppsport och avel var väckt. Naturligtvis trodde vi att detta sto med sina avkommer skulle bana väg för framgång, lycka och rikedom. 
Här var vår första svåra läxa.... Märren var svårhanterlig, opålitlig, aggressiv och lämnade dessvärre inga stjärnavkommor. Innan hon kom till vår vård och omsorg hade hon lämnat någon eller några avkommor som inte visat var skåpet skulle stå precis. Faktiskt hade stoet inte heller rosat marknaden, men vi ville väl inte se fakta. Vi ville köpa henne och så blev det.
Så kom han då! Som alla föl var han gudomlig. Mjuk, len , långbent och det sötaste man skådat. (i våra ögon). Hingstungen som skulle förändra goloppvärlden. En stjärna var född.....
Han fick namnet " Time To Talk", bra och passande tyckte vi. Men han var inte bara söt, han var trots sin ringa ålder hård, tuff och humörmässigt mer och mer lik sin mor.
Han gav mig en sjukskrivning på 8 månader för en skadad arm. Vid tillfället var han ca 7 månader men redan fast beslutsam vad han ville och vad han inte ville. Han var med andra ord en besvärlig ungdom.

Hur gick det sen?
Jo fölet flyttade från oss för att bli tävlingshäst hos någon annan. humöret och attityden fortsatte men framgångarna på tävlingsbanan uteblev.
Mamman då? 
Jo, henne kom vi mer och mer överens med, men pålitlig blev hon aldrig. Vi fick i stället lära oss att finta henne och lita på turen att allt skulle gå bra.
Efter ett tag, efter en hel del hantering och ridtimmar bakom blev hon i vart fall hjälpligt hanterbar. Hon såldes till en ryttare i Småland, naturligtvis med noggrann och sanningsenlig information om hur hon var, där hon vad jag vet fick ett för alltid hem.

Vårt intresse för galoppsport och avel fortsatte och nya investeringar gjordes. En del hårda och tuffa hästar har vi haft sen dess men även framgångar med vår avel.
Vi är så tacksamma över de hästar vi haft äran att få föda upp, träna och äga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar