fredag 5 juli 2019

en fredag.......inte märkligare än andra dar




Har man djur sägs ju inte den ena dagen va lik den andra. Fel, tycker jag. Hos oss är de flesta dagar ett större eller mindre kaos och virrvarr. Djuren har tagit över. 
Katten far upp på borden när vi äter. Kanske finns där något på våra tallrikar som lockar en kräsen kattmage. Katten tror att det är han som har första tjing att smaka.


Efter maten är det ju härligt med en middagslur. Raklång på våra sängar, trots att kisen har en egen. Resultatet av detta är att våra sängar är fulla med katthår när det är vår tur att beträda sängen. Om den är ledig då förstås.

Kanske vill kisen kika ut genom fönstret? Då resulterar det oftast med nerknuffade vaser eller blommor. Vem har sagt att katter smyger försiktigt och inte välter ner?  Den har INTE träffat vår katt.

Vill han gå ut vill han kunna välja mellan via altanen, ytterdörrren eller genom köksfönstret. Det alternativ han för stunden tycker bäst är det alternativ det blir. Annat accepteras inte. Så måste tilläggas att vi ska öppna grinden åt honom, trots att grinden är låg och forseras enkelt med ett ynka katthopp. Icke!
Men visst, djur är underbart!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar