torsdag 4 december 2014

Katter och hundar på dagens agenda






Att inte stiga upp förrän vid halv nio snåret känns både konstigt och overkligt.

Jo, jag har ju förstås varit uppe en gång vid sex för att göra mackor till mannen och gå ut med hästarna. Jodå mannen KAN göra mackor själv. Det är inte så att han varken är en mansgris eller lat. Det är bara så att jag VILL kliva upp och fixa mackorna. Känns som ett viktigt uppdrag. 
Hästarna ska ju ändå ut så jag måste ju ändå upp.

Men idag hände något ovanligt. Jag gick, efter mina sysslor, direkt upp till den ännu varma sängen. Kröp ner under täcket och somnade om.
Vaknade som sagt inte förrän vid halv nio.
Då var det till att dra de tunga och trötta benen över sängkanten och mobilisera all kraft att ta mig upp. Nu måste det sättas igång med dagens sysslor.


På dagens agenda stod det julbak i form att lussekatter.
Nu var det bara att ta fram recept och sätta igång. nu bar det sig ju inte bättre än att jag slarvat bort eller förlagt mitt favvo recept så jag fick ta ett annat. Skulle nog funka ändå.

Medans degen jäste hann jag med en riktig mysig frukost med te och mackor.
Ett fönster i hallen fick jag också putsat lagom till degen var klar för utbakning.
Har inte hunnit med att smaka dem ännu men de verkar helt ok.



En promenad med hundarna satt nu utmärkt. Det blir inte så långa promenader för Charley är inte så pigg på långa promenad längre (inte i koppel och när husse/matte är med). Det blev 2 km på 26 minuter. Inte något att slå sig för bröstet över men även det lilla räknas.



Med lite paus går det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar