lördag 27 december 2014

koncentration och spänning





Julklappsspelet lämnar ingen oberörd. Nä, inte hos oss i vart fall. Först måste vi enas om reglerna. Jodå, Vi HAR spelat julklappsspelet tidigare. Flera år i rad faktiskt. Ändå!!!
När vi sen väl är igång är vi som barn på nytt. Oftast jagar alla efter samma klapp. Den med vackrast papper, snyggast band, den tyngsta eller den största eller bara den som någon annan så gärna vill ha.
Men det slutar alltid med att alla blir nöjda och glada (tror vi i vart fall).
Tänk så mycket härligt det finns att köpa för bara en liten peng.


Högen är stor.
Här finns stora klappar, små klappar, hårda eller mjuka klappar, klappar med vackert papper, klappar som är så fint inslagna att det nästan är synd att plocka av band och papper. Här finns platta paket, runda paket, fula paket, avlånga paket och till och med jättestora paket.


Att spela julklappsspelet kan göra en hungrig. Därför börjar vi med en rejäl måltid. Denna gång serverades kalops. Jo, jag vet, det är ju ingen traditionell julmat. Just därför blev det kalopps denna gång.



Barnen, eller ungdomarna får jag väl säja blev inte utan. Nä då men denna gång fick de sitta vid ett eget bord. Ett bord för personer under 18 år. Hmmm hur hamnade nu frederic där???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar