tisdag 8 augusti 2017

katt kan vara lycka


Idag är det visst bl.a internationella kattdagen.
Det är också lyckans dag  och så är det kräftpremiär. Allt på en gång.
För oss i denna familj kan lycka mycket väl vara katt. Katter är otroligt härliga och självständiga individer. I vår familj finns minst fyra katter, d.v.s innekatter sen tillkommer två vildkatter eller uteliggare som vi kallar dem. De får mat och vatten i vårt pannrum där det finns gott om sovplatser och värme för en frusen katt. Innekatterna har, precis som de flesta andra katter mycket stora och olika personligheter.

Agnes är en soffpotatis som är ganska lat och inte går långt hemifrån. Inte ofta heller. Hon är social och kommer gärna fram och presenterar sig för våra gäster.

Brutus lejonkungen är skygg och försiktig och gillar inte främmande människor. Gömmer sig alltid när familjen får gäster. På natten sover Brutus alltid på husses arm på natten.

Syskonen Piff och Puff är så olika det det bara går. 
Puff är en hankatt som förvisso blivit kastrerad men som som vid tillfället saknade en testikel i läge och är därför fortfarande att betrakta som okastrerad. Han uppvaktar allt som kommer i hans väg. Slåss varje dag och håller gården ren från andra hankatter. Han är full av sårskador, mager och ser luggsliten ut. Han är också olycksdrabbad med svår benskada och opererat öga som följd. Men han är också en riktig myskatt och sällskapssjuk.

Piff som är en flicka är lite mer stillsam, men smyger gärna upp på bordet för att sno åt sig lite godsaker.
Mindre sällskapsjuk och föredrar att vara själv.

Så ser kattlivet ut i vår familj. Men visst är det Lycka med katt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar