söndag 18 december 2022

alla ljusen tända

4e advent och nu är alla ljusen tända. Nedräkning är i gång.



Jag är uppe tidigt. Klockan är 05.21,men tidigt uppe är även grannen som just körde iväg, troligen på något idrottsarrangemang med sina barn. Här tar man idrotten på allvar.
Jag har sovit 6, 37 timmar denna natt. Men det har varit en väldigt bra sömn hela 97 sömnpoäng enligt min sömnklocka. Vaken 0 gånger under natten och sömnandningen normal med hela 97 poäng. Inte illa.

Nu väntar en ny dag. Lite bakning kanske det blir. Får väl se.
Förr var julförberedelserna i full gång nu. Det skulle bakas, läggas in sill, lagas mat, städas ( och nu menar jag städas) i varje vrå och skåp. Julklappar skulle köpas, gran skulle huggas och kläs och det skulle pyntas överallt. Allt skulle göras
Så minns jag min barndom. Nu har jag dragit ner betydligt på det hela. Vill inte sitta där på julafton så trött och sliten att det inte går att njuta av det hela. Vill inte heller ha en massa mat över som i värsta fall aldrig blir uppäten utan måste kastas. Nä, den tiden är förbi för min/vår del.
Mannen sticker till stallet tidigt idag så kan jag passa på att kolla någon gammal repris eller streama något. Det är mysigare än att jaga runt med en massa måsten.

I dessa tider kan det mesta röra till sig. Häromdagen rörde det till sig brännblåsor som följd. Att baka rullrån kan ofta få den effekten. Känner ännu av blåsorna på fingrarna. Men det går nog över.

Ordning och reda behöver jag nog åstadkomma bland mina pussel nu. Såg igår att det numera är svårt att få en överblick. Det råder röra på vissa platser i vår klädkammare.

På tal om röra så är väl julen just tiden för röror. Nu menar jag förstås ätliga rörör så som sillsallad, rödbetsallad, räksallad och vad det nu kan va. Jag är inte så förtjust i rörör så det får vara.

Jag ska  fortsätta leta efter några batteri som behövs till två juldekorationer som jag gärna vill ha tända. Vet att jag har köpt just sådana batter, ni sådan där runda platta, men vet naturligtvis inte var jag lagt dem. Har minst två tre ställen jag brukar lägga lite småsaker på men just där har jag visst INTE lagt dem.
Här skulle jag nog behöva reda ut ett och annat och bringa ordning och reda.

Nä, nu blev jag trött bara av tanken.
Vi hörs en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar