måndag 4 juni 2012

i väntan på semestern


Nog märker jag med all tydlighet att det raskt går mot semestertid. På jobbet är det som alltid vid denna tid på året knöfullt att göra. Möte, träffar, förhandlingar och planering inför semesterperioden går nu för högtryck. Som om detta inte räcker så flyttar vi just nu också, alltså vår arbetsplats. Nu gäller det att vi inte packar ner aktuella pärmar och dokument. Sen skall ju datorer, skrivare, telefoner och annan teknisk utrustning på plats och det mesta skall vara klart under vecka 25.
På TV har jag förstått att nu kör alla SOMMARprogrammen igång, Lotta på Liseberg, sommar med Ernst, sommarkrysset och vad de nu kan heta.
Skolavslutningar och studenfester avlöser varandra nu.
På onsdag är det Sveriges nationaldag som verkligen får betraktas som ett sommartecken. Snart därpå är det ju midsommar som är synonymt med svensk sommar.
Så är det ju jordgubbarna, jodo det finns redan svenska jordgubbar att köpa åtminstånde här i södra sverige. Det måste vara det svenskaste som finns.

Det är väl bara här hemma som det inte råder någon störra sommar/semester yra. Långt till semesterstart och tillika har jag och sambon inte semester samtidigt, inte alla veckorna i alla fall. Vädret är kyligt, båsigt och regnigt så inte längtar vi efter pick-nick i någon skogsglänta eller en lång söndag vid havet. Nä det får allt vänta tills det kommer lite värme när nu det kan bli. Vi åker visserligen till medelhavet på semestern men det blir inte förrän i augusti, så vi får väl hoppas att det kan bli lite svensk sommar innan dess. Nu menar jag inte svensk regnsommar utan svensk solsommar så som det var förr då allting var bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar