måndag 11 juni 2012

Visst tusan är det mysigt att rida......eller??

Så var det dags igen att ta tag i ridningen. Nu skulle det verkligen bli av.
Alla sadlar, träns och övrig utrustning är väl rengjorda och genomgångna. Det är viktigt att ha ren och prydlig utrustning men framför allt är det viktigt med säker utrustning.
Nu är det bara att hämta in hästarna från hagen, låta dem vara en stund i sin box för lite mellanmål och kanske uträtta ett eller annat behov. Innan ridning och framför allt sadlingen är det viktigt att hästen är ren så inte smuts orsakar skavsår på hästen.



Så långt är det väl helt ok tycker lilla pållen som lugnt och snällt står okopplad i stallgången och småmyser. Det är ju ganska skönt att bli ryktad  om man inte har något bättre för sig.

Sen är det ju bara att sadla och så på med tränset. Men här kommer första varningen, står du inte rätt placerad får du ganska snart ett ordentligt och tydligt avtryck från trandraden, placerad på närmaste kroppsdel. Med lite tur och uppmärksamhet klarar man sig med ett hugg.
Denna gång gick allt väl så nu kan inget gå galet.


Nu är allt klart för ridning. Hästen är fångad och intagen från hagen, hon är ryktad, tränsad och sadlad utan större kroppsskada på oss i "personalstaben" Ryttaren har letat fram ridbyxorna längst in i garderoben och ridhjälmen är avdammad, det gäller ju att vara proper när man rider. Allt är klart!
Som synes är hästen lugn, fin och avslappnad, hon är ju trots allt 18 år gammal och har en massa rutin. Men skenet kan bedra..........

Så var det ju det där med själva ridningen. Ja, här kanske fanns mer att önska.
Nu när vi tänker efter är det ju så att ridning är inte just denna hästens favorit syssla. Hon trivs bäst med att lukta på blommorna, och där tog den liknelsen slut.



Ett fullblod är alltid ett fullblod. Och Fran är och förblir Fran med allt vad det nu kan betyda.
Men, sommaren är lång vi hinner nog med lite mer träning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar