tisdag 9 januari 2018

Så är det dags att banta igen



Ett av de vanligaste nyårslöftena kanske ändå är att arbeta för att gå ner i vikt. Att banta med andra ord. Kring många fikabord på många arbetsplatser runt om i vårt avlånga land är jag säker på att det börjat pratas om bantning, eller viktminskning med ett lite mjuka ord. Det gäller ju att kunna trycka in kroppen i  den baddräkt och bikini som kanske med avsikt köpts ett eller två nummer mindre än som vore lämpligt. Det tar lite tid att bli av med kilona så det är bara att sätta igång om det ska bli klart till denna kommande sommar (om det nu blir någon). 

Nu gäller ju inte detta mig. Har aldrig brytt mig så mycket om vikt. Jag är lite lat och bekväm så för mig har valet fallit på att hellre köpa en storlek större.
Visst bär jag på ett antal kilo som inte borde vara, men för att råda bot på detta skulle kylskåpet behöva ha lås och alla pengar och betalkort tas i från mig. Inte är det lätt att tänka på bantning i dessa semel-tider. Semlor är mitt liv de. Inte mycket slår att få trycka in en (gärna två) semlor till fikat. Dessvärre är det inte bara semlor som skänker mig tröst och glädje. God mat, kakor, en och annan tårtbit och någon pralin kan väl också slinka ner. 
Jag har ändå kommit en bit på bättringsvägen tycker jag, betydligt mindre smågodis och nästan ingen läsk. Ibland en grönsak eller frukt. Alltid något.
Motion...nä det hoppar jag över.
Det passar inte stenbockar att banta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar