måndag 30 januari 2017

återbesök



Nytt besök hos veterinären idag. Idag var det dock bara återbesök som gällde, men ändå.
Frank har fått dragit bort sin dränering i huvudet och därmed några stygn. Allt gick bra och vovven kröp snällt upp i min famn och stod tåligt ut med den hemska stygntagningen. Vi vet ju att han inte är världens mest orädda och hårdföra jycke men ta bort stygn gör verkligen INTE ont.

Vi hade ju ett ärende till hos veterinären denna dag.
Vår katt Agnes har tröttnat på att jag klipper hennes klor, vilket i hennes smak tar allt för lång tid så därför beslöt vi att veterinären kunde klippa henne samtidigt när vi ändå kört in dit. Tanken var säkert mycket god och bra med för den delen om nu inte matte (läs jag) varit så korkad att jag släppte ut katten i morse strax innan vi skulle ge oss iväg. Tror ni hon kom hem innan det var dags för avresa....Neej. Men väl när vi kom hem stod hon, som hon brukar, på trappan och ville in.

Eftersom vi ska göra ännu ett återbesök med hunden nästa vecka får väl katten åka med då i stället. Det har jag redan bokat med veterinären så nu måste jag bara komma ihåg att hon INTE ska ut på morgon.

Hunden har två öppna sår på huvudet som måste hållas riktigt rena och mjuka. Han får inte springa lös på egen hand för att undvika att han far fram där han inte borde, allt enligt behandlande veterinär.
Frank är ju van att varje dag på vår promenad få sträcka ut och springa hur fort och nästan hur långt han vill. Han ÄLSKAR att springa. Vi har nu märkt att han blir besviken när vi inte släpper fri honom under promenaden så idag åkte cykeln fram och det blev en kort tur. Frank gillar när cykeln ska användas och han får följa med. Idag märke jag tydligt att han var aningen tröttare än han brukar och det tog emot lite lite trots att vi inte hade något tempo att tala om.

Vid den obligatoriska vägningen hos veterinären idag stod det klart att Frank hunnit lägga på sig två hekto sen i torsdags???? Nu är det två saker som gäller,....fram med cykeln och bort med maten!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar