torsdag 12 januari 2017

vintern slut för denna gång



I går blev vi (läs jag ) överraskad igen. Det var vintern som gjorde sitt intåg lika dramatiskt som det brukar bli. 
Körde hemifrån tidig morgon under höst/vårvinterlika förhållande med fria vägbanor men med aningen blåsigt. Strax innan tolv dalade stora snöflingor ner mot nu nollgradig körbana där jag befann mig. Eftersom jag hade ännu ett möte inbokat efter det som jag avslutade vid tolv valde jag att ringa återbud för att genast bege mig hemåt. Ett klokt val.


Hem kom jag utan några större problem, men jag lovar det var både halt och dålig sikt.
Det var uppenbart att just idag skulle alla som inte var tvugna  att vara i trafiken ta och stanna hemma.


Vår annars så trivsamma trädgård var igår allt annat än trivsam och inbjudande. Snön yrde och vinden friskade i med kraft, inte ens hundarna ville ut denna eftermiddag.


Planerat blev att det istället skulle kunna bli en mysig stund i soffhörnan med någon gammal film eller serie. Att jobba med något ute var inte att tänka på.
Men ack så fel vi hade. Strax innan ett försvann strömmen och var borta dryga tre timmar. Tänk vad handfallen man (läs jag) blir av att sakna ström. Så beroende vi blivit. Ingen TV, ingen radio, ingen matlagning, ingen tvätt eller diskning i maskin. Nåja nu varade avbrottet endast tre timmar så någon större samhällsfara var det väl aldrig tal om. Själv har jag varit med om betydligt längre och mer omfattande avbrott som vi klarat oss igenom

Avbrottet förde med sig att jag började ta undan lite juldukar och annat som hör julen till, inte allt men en del åkte undan. Ljusstakarna får allt stå lite till, de ger så härlig stämning.
Min plan är nu att dag efter dag plocka lite allt eftersom och snart är julen borta, då väntar våren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar