lördag 14 januari 2017

det är nu det börjar kännas



Markusplatsen och Markuskyrkan


Så här någonstans mitten av Januari börjar jag årligen tänka på semester. Inget särskilt planerat för året eftersom det väntas föl och det då är högst olämpligt att sticka hemifrån.


En tur till Italien skull annars passa bra skulle jag tycka. Det var länge sen nu. 


Här i Bibione semestrade vi under en del år. Lägenhet med dubbla balkonger i ett hus som under vintersäsongen användes som studentbostäder. Vi bodde alltså INTE i någon semesteranläggning vilket var hur bra som helst.


Lägenheterna var utrustade som standardbostäder och allt vi behövde fanns på plats. Här fanns det både badrum och eget kök där vi en gång per dag tillagade någon enklare lunch.


Kvällar åt vi naturligtvis ute som vilken turistfamilj som helst. Reste gjorde vi tillsammans med svärföräldrar och svåger med familj, en lagom grupp på tio personer.

Inte långt från Bibione ligger Venedig som det bara är ett måste att se om man är i närheten. Italien utan att se Venedig känns som man missat något.


Trånga mysiga köpgator, turistgator, fanns det gott om mest naturligtvis i Venedig där denna bild är tagen.


 Ett smart sätt att hänga tvätt när man som här har starkt begränsat utrymme med fast mark under fötterna. En ganska sinnrik lösning.


Visst är det fint att sakta få åka fram i en gondol under alla broar genom alla prång och passera både restauranger, torg och stationer.

För min personliga smak tyckte/tycker jag nog att Venedig är aningen överskattat. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar