onsdag 28 maj 2014

Långledig....hur skönt är inte dé



Äntligen har dagen kommit då jag kan slappna av och förhoppningsvis njuta av lite ledighet. Det blir inte mindre än fyra hela dagar.
Kanske tillåter vädret att jag kan lägga mig raklång på en filt på vår underbara sommaräng. En filt, en bok och lite fika. Kanske rent av en liten "power nap". Då är det njutning på högsta nivå.


Där kan jag ligga och fundera över om det kan ha varit all den goa maten jag stoppade i mig i söndags när vi var ute på Byakrogen och käkade en härlig middag som gjorde mig lätt dåsig och slö..
Tror det kan ha blivit lite för mycket för söndag kväll och nästan hela måndagen kände jag mig fortfarande mätt. Rent av lite illamående och aningen ont i magen.
Det var ABSOLUT INTE något fel på maten. Bara fel på den som så glupskt satte i sig allt och faktiskt även tog en extra efterrätt!!!
Sån är jag! Bara att erkänna. Mat tackar man väl inte nej till???

Hade du kunnat tacka nej till detta?


Vi började med en skagernröra på ett danskt rågbröd. Rågbröd hör till mina favoriter i brödväg. Röran underbart god.


Varmrätten, en fläskfilemedelgong med goda tillbehör som räkor, sparris och en god Bea, till detta brynt färskpotatis. Kanske inte så ovanlig men smakade fint



Allt avslutades med en ljuvlig pannacotta med syrliga bär. Det var nog här jag blev lurad. Trodde att jag orkade med en till när en i vårt sällskap gav bort sin för att hon visst inte gillade pannacotta????? hur man nu kan ogilla en sådan skapelse.


Tack Anna, men nästa gång måste du påminna mig om att tacka nej.

Jag blev MÄTT. Jag lovar att inte äta två desserter fler gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar