lördag 3 maj 2014

Tidig morgon på landet




Solen har knappt vaknat. Lätta regnmoln syns på himlen, men jag tror det blir en vacker dag. Daggen ligger än så länge tung på gräset och blöter ner hundarnas fötter rejält. Det är tidig morgon på Ingatorp.

På torkvindan hänger tvätten kvar från sista tvättningen igår. Nu lite fuktig av dagg. Snart är daggen borta och tvätten kan plockas ner och tas in. Ny tvätt kommer snart att fylla linorna. Det är mycket tvätt just nu.
Dukar och handdukar ska få sig en uppfräschning. Jag måste nämligen flytta om lite i mina skåp och lådor för att få plats, då kan det var lämpligt med en uppfräschning av det som inte använts på länge. Med länge menar jag LÄNGE.



Framför lilla trädgårdsbordet står grillen, också den kvar från gårdagens aktivitet.  Ensam grillafton för bara sambon och mig själv. Trevlig det också men alltid roligt med gäster.
Askan ligger kvar och skall tömmas och grillen göras ren så grillen snart är klar att åter användas. 
Den oanvända grillkolen som är över står och väntar på att bli använd. Kanske, eller troligen blir det grillväder även idag.


Jag hör ett ljud. Ett ljud som jag först inte känner igen. Söker upp källan och finner att det det samlats lite vatten, troligen dagg, i hängrännorna på uterummet, som nu sakta droppar ner i plåthinken som står under stupröret.
Botten är knappt fuktig men tydliga droppar trillar ner med ett lika tydligt ljud.




Så kan det vara här på landet en tidig morgon i Maj när jag tar hundarna på en första morgonpromenad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar