tisdag 17 april 2012

Ännu en häst


Athina Kir, är en varmblodig travare född 1996 och som fanns i vår ägo ca 6 år. Athina har vi inte fött upp själv. På den tiden var vårt intresse travsport och önskan att få se sin egen häst på banan i ett alldeles riktigt travlopp var en dröm vi hade. Vi ägde och tränade några stycken och en av dem var Athina Kir ett svartbrunt sto som tyvärr inte delade samma dröm som vi.

Vår hästskötare har med mycket god hand skött en hel del hästar genom åren och det har hon gjort till full belåtenhet. Inte vet jag vad vi skulle gjort utan henne.
Hon har också ”tagit över” några  av de hästar som av en annan orsak inte skulle vara kvar hos oss som tävlingshästar.
En av dessa var Athina Kir, som Anna uppenbarligen fattade tycke för. Eftersom Athina inte tyckte trav var hennes grej lät vi hästskötaren ta över henne för att använda som ridhäst. Gemensamt omskoladevi hästen och det tycktes som hon faktiskt gillade att vara ridhäst.
Athina var ganska hög i rang i förhållande mellan andra hästar därför hade hon få vänner.
Nåja, efter något år skildes även Annas och Athinas vägar åt, nu blev hon ridhäst åt en annan tjej som tävlade en hel del med henne, både hoppning och lite dressyr. Här klaffade allt och så vitt vi vet lever de lyckliga tillsammans än i dag.


På bilden går Athina tillsammans med ett fullblodssto som också var hög i rang.
Både skulle äta från samma foderhög, trots att det finns tre högar utlagda.

( häst nr 2 i min lilla presentation)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar