torsdag 12 april 2012

Mamma Elsa är här



Idag kom mamma Elsa på besök för att stanna över helgen.
Alla är vi glada att hon är här men gladast är utan tvekan Frank och Charley. Nu blir det långa fartfyllda runder i trädgården så att vi ibland blir lite rädda och undrar om de verkligen hinner stanna innan det tar stopp i någon vägg eller de far rakt genom staket eller häck.
Mamma Elsa är en hund av rasen Mudi, som är en ungersk vallhund, Elsa är tillika den i särklas snabbbaste hund jag någonsin träffat på. Att hon, liksom Frank som är hennes son, är vallhundar råder det inget tvivel om. Det vallas allt, allt som överhuvud taget kan vara värt att valla, där ibland oss.
Höns och ankor flyr för sitt liv när hundarna dundrar förbi, för som fågel kan man ju inte veta om man är utsedd som måltid. Nu är de ju inga blodtörstiga typer utan mer som jag tidigare beskrev, alltså VALLhundar.

Charley, som är en Golden retriever av den tyngre och mer sävlige varianten tar det ganska snart ganska lugnt och följer lunkande efter för att se vad som försigår. Oftast kommer han ju försent, om det nu hänt något spännande.

Nu ligger alla tre nere i köket och samlar nya krafter inför morrondagens strapatser Mamma Elsa som är en stadstjej, blir tagen av den friska lantluften och så mycket uteaktiviteter med lek och stoj så hon sover redan sött, för att inte tala om hur gott hon kommer att sova på måndag när hon åter är hemma i sin egen sköna hundsäng i "stan"






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar