onsdag 6 mars 2019

förstår om ni tröttnar



Det är ju ändå så att mycket av mitt liv har handlat om och kring hästar. Därför blir det lite mycket av den varan här på bloggen kan jag tänka mig. Nu är det bara så att ni får försöka stå ut eller så ge tusan i att läsa, för bloggen skriver jag mest för min egen skull och för mitt eget minne.

Hästen idag, som är föl på bilden här ovan, heter Underberg. Tror det är mannens absoluta älsklingshäst av våra egna uppfödningar. Underberg va en tusan till häst. Mycket bestämda åsikter om det mesta. Orädd och alltid på bushumör. Att kolla på godståget utanför vår gård var en daglig sysselsättning som han visst uppskattade.


Smutsa ner sig i en lerig hage var inte heller så tråkigt. På bilden var han inte två år gammal. En stor rejäl kille skulle det bli.


Många fullblod har svårt att hålla vikt på betet utan tillskottsfoder. Inte underberg. Han åt och stoppade i sig i ett och blev rund och go.
Tyvärr stoppade en skada honom från att bli vår stora stjärnhäst. Stjärna skulle han naturligtvis blivit om inte om......hade funnits.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar