lördag 8 februari 2020

Varför?




Det finns allt för många varför enligt mig. T.ex varför "måste" jag kliva upp så okristligt tidigt på morgon?
Svaret är ju naturligtvis enkelt....jag vaknar tidigt. Detta har ju då, lika naturligt, en följdfråga, varför vaknar jag så tidigt?? Ja, så kan det ju pågå i all oändlighet.
Varför finns det så många "måsten" som vi oftast skapar själv
Varför är det viktigt vad grannarna tycker och tänker?
Varför måste man följa en viss stil och trend?
Varför missbrukar vi jordens tillgångar?
Varför har vi rätt och andra fel?

Jag tror det finns betydligt färre svar än frågor, därför nöjer jag mig så här.

Lördag igen....hur fort kan en vecka försvinna?
Denna lördag ska jag lura med mig mannen till tredje staden i detta rike för lite shoping. 
Tänk när jag arbetade, åkte jag aldrig iväg till köpcentra på helgerna. Nu när jag är pensionär och bestämmer själv över min tid, då far jag/vi iväg. Det är alltså sant som det sägs att när "arbetande" population är ledig och har möjlighet till shoping då fylls affärerna av oss pensionärer. Hmmm??

Igår tog jag mig ett låångt, hett bad för att få igång kroppsvärmen. Detta med bad är för mig en ovanlighet. Jag gillar nämligen inte att bada i kar. Dusch för min del, tack.
Hur som helst så är min hud idag på sina ställen löst hängande, torr och fnasig. Lotionflaskan plockades fram och en rundsmörjning påbörjades. Inte för att det förbättrar mängden löst hängande hud men den blir i vart fall lite blankare och eventuellt också smidigare.
Medan jag smorde in mig, påpekade jag för huden att jag trots dess ålder och utseende ändå var nöjd. Mer än nöjd. Den har ju följt mig allt sedan skapelsen, sträckt sig lite för att bättre passa över ben och muskler (eller fettmassa). Jag tackade huden för långt och troget samarbet som jag önskade skulle fortsätta ett bra tag till. 
Nu inser jag att jag nog inte är riktigt klok som samtalar med min hud!!
Nu kommer jag till nästa fundering? är det lika skrynkligt inuti kroppen?? Fiskfjällsaktiga celler som ser ut att torkat i solen. Tänk om?? Inte undra på att jag glömmer saker och ting emellanåt.
Inuti hjälper inte lotion. Här krävs andra smörjmedel.

Dessa funderingar får räcka för idag. 

Nu iväg till potatisskaleriet så det kan bli något ätbart idag. Det vill säga middag, för ätbart i andra, betydligt ohälsosammare former har redan i allt för stor mängd inmundigats.

God lördag och trevlig Mellokväll önskar jag er.









Eller som Hans Alfredsson sa....varför är det så ont om Q?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar