tisdag 26 oktober 2021

knölens dag

Potatisens dag, eller som vi säger, knölens dag.
Jag älskar potatis alla former och skapelser. Äter helst varje dag. Denna dag får potatisen representeras av sötpotatisen.



Förutom att sötpotatisen används som en "vanlig" potatis kan den också användas till efterrätter och bak



Sötpotatisen är en mycket viktig kulturväxt för stora delar av världen. Det tar lång tid att få en skörd, 120 dagar är visst ett minimum. Sötpotatisen kräver också mycket arbete innnan det är dags att sätta tänderna i den.
Det var väl allt om denna potatis från mig

Jag känner nog att jag har lite bloggtorka nu. Men, det har jag haft förr under dessa 11 år som jag sysslat med min lilla blogg.
Idag ska jag, efter föreningen, ge mig ut på en inköpstur. Ja, inget speciellt, bara lite livsmedel från City Gross, ICA och Hemköp. 
Jag gör alltid en inköpslista innan jag far iväg. Denna glömmer jag dock hälften av gångerna. Så när jag står där i affären måste jag improvisera. Om jag bara ska ha några få saker tror jag mig minnas vilka dessa var. Minns ofta antalet av varor, så då hjälper det till att komma rätt.
Oftast, eller alltid kommer jag hem med betydligt fler varor än jag tänkt mig. Oftast "fel" varor också. Jag handlar lite "bara för säkerhets skull". Det är då det blir extra dyrt.

Nu ska jag klä på mig, sen bär det iväg på en av dessa inköpsrundor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar