söndag 18 juni 2023

vilken överraskning



Äntligen blommar denna. Fick den av vår granne för länge sedan. Bara växt men inga blommor. Funderat ett flertal gånger på att kaste den men avstått. Så idag såg jag något ovanligt. Det fanns små nlommor på flera ställen. Så roligt.


Blommorna är så vackra, så nu kan jag njuta av att titta på dem varje dag. Ibland blir man överraskad. Trodde aldrig detta skulle ske.

Ute är det idag lite småmulet och lite regnstänk från och till. Inte gör det mig något, ska ändå stanna inne hela dagen.

Så går det med raska steg mot midsommar. Funder lite på vad jag ska bjuda gästerna på på midsaommarafton då en av dem inte äter sill över huvud taget.
Minns vad jag som liten ofta såg på bordet förutom sill. Ja, det var det gamla vanliga köttbullar, prinskorv och så naturligtvis jordgubbar. Jordgubbar är jag mindre förtjust i numera men äter ändå lite just till midsommar.
För mig är nog inte sommaren den bästa årstiden. Nä, jag älskar våren mer tror jag.
Men visst, på sommaren besöker mannen och jag gärna en hel del sommarkafeér, marknader  och annat kul. Inget undantag i år skulle jag tro. 
När det är sommar vill man gärna va lite på landet eller i lantlig miljö, det hör liksom till även om stan inte alltid måste va fel.
Hoppas nu på ett bra sommarväder. Sol, värme med omväxlande regn. Då blir det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar