tisdag 17 mars 2020

Undantagstillstånd.



Sverige stänger ner!
Undantagstillstånd råder. Skolor stängs, resor avråds, arbete bör skötas hemifrån, samlingar förbjuds, situtionen piskas upp på sociala medier, skräckcenarier utspelas och det hamstras och bunkras för fullt.
Jag tror verkligen INTE det behövs bunkras toalettpapper. Måste väl finnas andra varor som i sådant fall vore mer sårbara. Nu tror jag inte det behöver hamstras någonting, ett lagom förråd räcker. Med lagom menar jag då förnödenheter till två, max tre veckor.
Jag är själv glad för att handla på mig, men hamstrat har jag inte gjort. Det är också lite osolidariskt. Äldre som kan ha svårigheter både med att ta sig till affär och att bära blir i många fall utan. Skärpning!

Min egen förening har efter ett beslut vi tog i går ställt in styrelsemöte, kafferep och medlemsmöte under hela Mars månad.
Det förutan har jag och min väninna beslutat avboka två redan bokade resor. Bättre tur till hösten kanske.

Trots att jag hörde på radio igår att "gamlingar" över 70 år inte bör gå ut alls ämnar jag idag bege mig till stan med mannen för lite shoping. Inte hamstring utan shoping till vår svåger så som vi alltid gör.

All respekt för det som händer, men vi måste fortsätta att leva.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar