fredag 4 maj 2012

Hästen som egentligen inte skulle finnas


Boss är hästen som egentligen inte skulle finnas.
Boss mamma var min ridhäst och det var aldrig meningen att hon skulle betäckas. Efter mycket tjat från min sambo gav jag efter att låta betäcka henna en gång, endast en gång. Till pappa valde vi Nicolotte som vi alla är mycket förtjust i. Vid dräktighetskontrollen visade sig att mamman bar på tvillingar och ett ägg skulle tas bort. Kvar blev det ägg som gav oss Boss.
Redan som mycket liten, ja faktiskt redan som nyfödd blev vi varse att han hade mycket vilja och energi. En riktigt sprallig fölunge som inte lät sig hanteras som vi ville alla gånger, inte utan protest och motstånd i alla fall.
Han var speciell.
Inte var han mer tillmötesgående vid inridningen. Han var stursk och kavat och behövde behandlas med mild men bestämd hand.
Boss har gett oss mycket mycket glädje under alla år han verkat som tävlingshäst och han gör förmodligen sin sista tävlingssäsong i år, nu sju år gammal.
Som tävlingshäst har han varit ärlig och tapper alltid gett allt och alltid kämpat och kämpat väl
Han är snäll om än lite bortskämd och kan ibland vara lite tjurig.
Det största problemet med honom eller det som ställer till det lite är att när han varit på Klampenborg i Danmark och tävlat då nästan totalvägrar han att gå in i släpet. Han går inte heller in i  de danska boxarna utan vår hästskötare får oftast stå ute och hålla honom eller promenera runt med honom, allt på hans villkor.
 Vad gör man inte för att hålla honom glad och nöjd.
Ibland kan man utan överdrift bli både sur och lite arg på honom men att bråka med honom är inte lönt det Boss gör gör han på sina villkor
Boss är en underbar häst!
Snygg  Snäll Speciell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar