måndag 1 november 2021

är det vinter?

November är ju här. November låter för mig som vintermånad. Är det verkligen vinter nu?
Nä, så känner jag det nog inte. Det är förvisso lite grått och aningen fuktigt men inte kallt på något sätt. Termometern visade idag 14 grader. Det kan man väl inte klaga på, just i November.

Sen vill jag hurra, och skicka ett stort grattis till Anna som snabbt löste bildgåtan. Visst har du rätt, det är en Silvergirland. Anna, du har vunnit det fina priset att få ha mig som hedersgäst när du bjuder på en trerätter på restaurang eller matställe. Grattis!



Denna växt är tålig och passar bra hos oss. Vi saknar liksom gröna fingrar.

Igår ringde det flitigt på vår dörr. Bus eller godis var frågan som gällde.
Nu tog ju godiset ganska snart slut så de flesta blev utan. Buset slapp vi turligt nog.

Efter en natt som inte var en njutning, svårt att sova, är det nu dags att ta tag i dagens arbete. Arbete låter lite väl ambitiöst, men något lite ska jag väl orka med.
Redan fixat undan en maskin disk från igår, laddat nästan ännu en maskin med det som inte fick plats i går kväll. Nu blir det lite tvätt och om orken står mig bi får jag väl slita fram snabeldraken ur sitt gömställe.

Utanför vårt fönster arbetas det för fullt. Stora tunga maskiner sliter upp den gamla asfalten på alla gångarna, och meningen är väl att ny asfalt ska på vad det lider. 
Själv blir jag trött när det arbetas så mycket. Allting var lättare förr, jag med . Jag har samlat på mig så mycket kunskap och erfarenhet genom åren att  det är klart att all denna kunskap väger tungt

jag får nog ta en ordentlig paus med lite fika och något serieavsnitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar